Καλέστε μας στα: 210 6690900 / 6047000

Ένα από τα σημαντικότερα στάδια της τελικής συσκευασίας το οποίο κοστίζει σε κάθε επιχείρηση πολλές χιλιάδες ευρώ ανα έτος είναι αυτό της περιτύλιξης παλετών με stretch film. Η περιτύλιξη με stretch film είναι «αναγκαίο κακό» και δυστυχώς καμία επιχείρηση δε μπορεί να την αποφύγει. Μπορεί όμως να μειώσει σημαντικά το κόστος που σχετίζεται με αυτήν, ιδιαίτερα αν εκμεταλευτεί τις τελευταίες τεχνολογίες στον εξοπλισμό περιτύλιξης και στο stretch film.

Σας προτείνουμε 5 ιδέες για να μειώσετε το κόστος περιτύλιξης των παλετών σας εως και 80% χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα περιτύλιξης και στην ασφάλεια του φορτίου:

1. Αξιολογήστε τις απαιτήσεις περιτύλιξης της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ παλέτας

Η κάθε παλέτα είναι ξεχωριστή και απαιτεί ειδική αξιολόγηση. Το είδος του φορτίου, η κατανομή, το βάρος του, καθώς και η επιθυμητή παραγωγικότητα καθορίζουν τις προδιαγραφές περιτύλιξης. Μόνο όταν αξιολογηθούν σωστά αυτά θα είστε σε θέση να γνωρίζετε αν χρησιμοποιείται η βέλτιστη ποιότητα και ποσότητα φιλμ και επομένως αν σπαταλάτε πολύτιμους πόρους.

2. Αποφύγετε τη χειροκίνητη περιτύλιξη

Αν η παραγωγή σας ξεπερνά τις 20 παλέτες ημερησίως τότε θα πρέπει να εξετάσετε την επένδυση σε εξοπλισμό περιτύλιξης παλετών. Το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης είναι σχετικά μικρό και σε συνδυασμό με το κατάλληλο φιλμ προσφέρει απόσβεση σε λιγότερο από ένα έτος και μετέπειτα ετήσια εξοικονόμηση έως και 80%. Επιπλεόν σημαντικά οφέλη είναι η αύξηση της απόδοσης του εργατικού δυναμικού, η σταθερή ποιότητα της περιτύλιξης, αλλά και η μηδαμινή καταπόνηση των χειριστών.

3. Επιλέξτε μηχανή περιτύλιξης με δυνατότητα προτάνυσης

Οι μηχανές περιτύλιξης παλετών με προτάνυση (pre-stretch) εκμεταλλεύονται την υψηλή εκτατότητα του φίλμ τεντώνοντάς το έως και 300%. Με αυτο τον τρόπο, 1 μέτρο stretch film αποδίδει έως και 4 μέτρα κατά την περιτύλιξη, μειώνοντας το κόστος ανά παλέτα σημαντικά.

4. Το πραγματικό κόστος ανά παλέτα είναι αυτό που μετράει!

Συχνά επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι όλα τα stretch film είναι παραπλήσια, με αποτέλεσμα το μοναδικό κριτήριο επιλογής στη διαδικασία αγοράς φιλμ να είναι το ονομαστικό κόστος ανά κιλό ή ρολό. Λάθος! Η αξιολόγηση του κόστους αγοράς του φιλμ θα πρέπει να γίνεται βάσει τελικού κόστους ανά παραγόμενη παλέτα, δηλαδή πόσο κοστίζει στην επιχείρηση μου η περιτύλιξη μίας παλέτας με φιλμ.

5. Χρησιμοποιήστε έξυπνα φιλμ τελευταίας τεχνολογίας

Η σύγχρονη τεχνολογία φιλμ προσφέρει μια τεράστια ποικιλία από stretch film (πχ νανοτεχνολογίας 33-στρώσεων χαμηλού πάχους με προτάνυση έως 300%). Παρά την υψηλότερη ονομαστική τιμή τους σε σχέση με τα συμβατικά φιλμ 3 στρώσεων, τα φιλμ νέας τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό περιτύλιξης, μπορεί να μειώσουν σημαντικά το ετήσιο κόστος περιτύλιξης. Τεχνικά φίλμ υπάρχουν και για χειροκίνητες εφαρμογές με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα (πχ φιλμ νανοτεχνολογίας ULTRAStretch™ Nano 1000 μέτρων).

Πόσο κοστίζει η περιτύλιξη μιας παλέτας με stretch film;

Τύπος Περιτύλιξης
Τυπικού φορτίου
Πάχος Φιλμ Μικτό Βάρος Ρολού * Ενδεικτική Τιμή/kg** Βάρος Φιλμ/Παλέτα*** Κόστος/Παλέτα
Χειροκίνητη Περιτύλιξη + Φιλμ Χειρός Συμβατικό 23 μm 2 kg €1.65 530 gr €1.25
Συμβατική Μηχανή + Φιλμ Μηχανής Συμβατικό 23 μm 16 kg €1.65 480 gr €0.88
Μηχανή με Προτάνυση + Τεχνικό Φιλμ Νανοτεχνολογίας ULTRAStretch™ Nano 12 μm 17.3 kg €2.95 75 gr €0.24

Μείωση κόστους μέχρι και 80%!

5 idees gia na meiosete to kostos peritiliksis ton paleton sas  me stretch film

Τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση των παραπάνω ιδεών είναι εντυπωσιακά. Η αντικατάσταση της χειροκίνητης περιτύλιξης με αυτόματη περιτύλιξη και φιλμ νανοτεχνολογίας ULTRAStretch™ Nano μπορεί να μειώσει τη κατανάλωση φιλμ ανά παλέτα από 530 γραμμάρια σε 75 γραμμάρια! Ως αποτέλεσμα το κόστος ανά παλέτα μπορεί να μειωθεί κατά 80%, προσφέροντας ετήσια εξοικονόμηση πολλών χιλιάδων ευρώ!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input

Λάθος εισαγωγή.

Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας

Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας

Εισάγετε την επωνυμία της εταιρείας σας

Εισάγετε τον τίτλο εργασίας σας στην εταιρεία

Εισάγετε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί σας

Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.

Invalid Input

Invalid Input

Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλ: 210 6690900 ή να μας αποστείλετε email στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γιατί StretchFilm24

  • Παράδοση σε 24 ώρες
  • Καινοτόμα προϊόντα για μέγιστη εξοικονόμηση
  • Ανταγωνιστικές τιμές
  • 30 χρόνια εμπειρία στη βιομηχανία & τα logistics
  • Εξειδίκευση στην περιτύλιξη
  • Ποιότητα με την εγγύηση ΘΕΟΔΩΡΟΥ